Vremenska prognoza

Istorijat LU PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
sreda, 02 decembar 2009 11:05

 

Po podacima iz knjige "Hronika saveza i udruženja lovaca Srbije 1896-1996", nalazi se podatak da je Lovačko društvo "Kraljevo Selo", osnovano 04.09.1899. godine.

Citat iz knjige:

"Na jedinoj saobraćajnici izmedju Zaječara i Knjaževca, dolinom reke Timoka, izmedju planina Tupižnice i Stare Planine, naspram vrha "Babin nos", nalazi se mesto pod nazivom Kraljevo Selo, a posle Drugog svetskog rata sa novim nazivom, Minićevo.

I ovo mesto, kao i druga u Timockoj krajini ima udela u organizovanju lovaca u Srbiji. Za lovce Kraljevog Sela najznačajnije je što su od prvog dana osnivanja okupili svoje lovce. Njih nije bio veliki broj, ali nije bilo nijednog da se bavio lovom, a da nije bio član udruženja. Velikih zasluga za takvu organizaciju imao je tadašnji načelnik sreza Timočkog, Zarija Hadži-Arsić. U nastojanju da ojača organizaciju, on je verovatno koristeći se položaja načelnika sreza, učlanio sve lovce u udruženje, a u prvu upravu udruženja povukao sa sobom sve vidjene i pismene gradjane Kraljevog Sela, što je omogućavalo dobar rad..."

 

Poslednje ažurirano petak, 24 decembar 2010 13:07
 

Anketa

Da li ste zadovoljni novom prezentacijom udruženja?
 

Ko je online?

Imamo 2 gostiju na mreži

Kursna lista